Menu

Cancel culture betekenis

Wat is de betekenis van Cancel culture? De betekenis van het woord Cancel culture is:

  • Boycotten

Wat is cancel culture?

In Nederland horen we steeds vaker de term cancel culture voorbijkomen, maar wat is het nou eigenlijk? Het is een verzamelwoord voor het boycotten van bepaalde mensen, bewegingen, diensten etc. Dit gebeurd vaak nadat iets slecht in de publiciteit is gekomen, vooral door social media. Dit kan gaan om het uiten van opvattingen die als ongepast of beledigend worden beschouwd. Of het doen van uitspraken die als gênant of onbeleefd worden gezien, zoals fatshaming.

In cancel culture kan iemand die een “overtreding” maakt, worden gecanceld door een (grote) groep mensen. Het doel van cancel culture is vaak om een boodschap te sturen naar anderen dat dit soort gedrag niet wordt getolereerd en dat mensen verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun woorden en/of daden. Sommigen zien cancel culture als een manier om mensen te dwingen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun woorden en daden en om ongewenst gedrag te ontmoedigen. Anderen zien het als een vorm van censuur en een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting.

Wat betekent Cancel culture

De betekenis van Cancel culture vind je op Straattaalwoordenboek.nl!

Is er een andere betekenis voor Cancel culture?

Straattaal is natuurlijk in volle ontwikkeling. Daarom heeft iedereen een andere betekenis voor bepaalde straattaalwoorden. Of schrijf je het woord op een andere manier? Laat het ons dan weten via het formulier.

Volg onze Spotify playlist

Check de hardste tracks in onze playlist

Volg ons op Spotify Volg onze playlist Sluiten